Pannacotta!

Ingredienser:

Garnering:

  •  säsongens bär eller frukt
 Glutenfritt
 Vegetariskt - Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vanilj, grädde och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.

  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.

    Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.

  3. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).

    Om du använder vaniljsocker så räcker det att det bara kokar upp.

  4. Fiska upp vaniljstången (och släng den).

  5. Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) 

    Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.

  6. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

  7. Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.recept på pannacottaAllt är taget från recepten.se . Ha en bra dag! :) 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strosselclara.blogg.se

Hej, på den här bloggen kommer jag skriva om mina söta och fantastiska bakverk.

RSS 2.0