Pannacotta!
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl strösocker
- 3 st gelatinblad
Garnering:
- säsongens bär eller frukt
Gör så här:
-
Lägg gelatinbladen i blöt.
-
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.
-
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).
Om du använder vaniljsocker så räcker det att det bara kokar upp.
-
Fiska upp vaniljstången (och släng den).
-
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)
Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
-
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
-
Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.Allt är taget från recepten.se . Ha en bra dag! :)