Citronmarängkaka! :)

citronmarängkaka

Ingredienser:

Marängtäcke:

  • 3 st äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

    Gör så här:

    1. Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme och bli rumsvarmt.
    2. Ta fram en rektangulär ugnsform, ca 32x25 cm och klä den med bakplåtspapper.
    3. Tvätta skalet på den ena citronen och torka av. Riv sedan det yttersta (gula) på citronen på ett rivjärn. (Undvik att få med det vita som ger en besk smak.)

      Pressa citronsaften ur båda citronerna.

    4. Dela äggen. Häll äggvitorna i en torr och fettfri bunke och lägg äggulorna i en skål.
    5. Vispa äggvitorna och strösockret (till marängtäcket) till ett fast blankt vitt skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken utan att det rinner ut.
    6. Vispa smöret och strösockret som du mätte upp i första steget till en jämn smet med elvisp (visparna behöver ej göras rent).
    7. Tillsätt äggulorna och de hela äggen, rivet citronskal, citronsaften och bakpulver.

      Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

    8. Tillsätt vetemjölet och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
    9. Bred ut smeten på bakplåtspappret i ugnsformen.
    10. Bred därefter på marängsmeten ovanpå.
    11. Baka kakan i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 30 minuter. Marängen ska få fin gyllene färg.

      (OBS! Tänk på att om du har en större form än mig så blir kakan tunnare och gräddningstiden kortare och tvärtom om du har en mindre form så blir gräddningstiden längre. Tänk plus minus 5 minuter, alltså gräddningstiden kan variera mellan 25-35 minuter om inte formstorleken avviker allt för mycket.)
    12. Låt citronmarängkakan svalna under bakhandduk. Marängen sjunker ihop lite.

      Skär sedan med en vass kniv i rutor.

       

      Här är ett recept på citronmarängkaka, hoppas ni gillar det, både bilden och receptet är ifrån recepten.se. Ni får ha en fortsatt trevlig dag, så ska ni få en maträtt till sommarkvällen! :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strosselclara.blogg.se

Hej, på den här bloggen kommer jag skriva om mina söta och fantastiska bakverk.

RSS 2.0