Chokladfondant! :)

Är riktigt sugen på choklad fondant nu.Var ett tag sen. Har inte bkat det, men ni kan få receptet. Här nedanför kommer ett
 
150g mörk choklad
150g smör, gärna mjukt, gärna osaltat
3 msk strösocker
3 st ägggulor+ 3 hela ägg
3 msk vetemjöl, eller Maizena majsstärkelse
 
1. Smörj 6 cocotteformar på ca 1 1/2 dl, eller använd stora muffinsformar
2. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.
3. Vispa smör och socker mjukt med en elvisp.
4. Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.
5. Vispa ner mjölet och chokladen. Steg ett till fem kan förberedas dagen före.
6. Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjukt om den förvarats kallt. 
7.Vid severing: sätt ungnen på 200grader. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten ska vara lös. 
8.Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. pudra på florsocker, lägg på ett körsbär.

strosselclara.blogg.se

Hej, på den här bloggen kommer jag skriva om mina söta och fantastiska bakverk.

RSS 2.0