Kesobullar! :-)



Nu har vi bakat kesobullar, jättegoda. Receptet på dem hittar du nedanför! :-)

Ingredienser:

25g margarin eller smör.
2 1/2 dl mjölk.
25g jäst.
1/2 tsk salt.
1/2 dl socker.
100g keso
Ca 8 dl vetemjöl

Pensling:

1/4 dl mjölk + 2 tsk socker.
eller 1 ägg.

Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt degspadet bli fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i degbunken. Häll i lite av degspadet. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt,sedan resten av degspadet, salt, socker, keso och större delen av mjölet. Arbeta degen smidigt. Låt den jäsa i bunken till dubbelstorlek. Ta upp degen på bakbordet. Arbeta den med resten av mjölet. Trilla ut runda eller ovala. Lägg de på smorda bakplåtar. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek. Pendla över lite mjölk blandad med socker eller med ägg. Grädda mitt i ugnen 8~10 min.

Hallongrottor... Yummie! :-D



Nu har jag bakat hallongrottor, och dem gick hem. Här är receptet på de jag bakade, receptet är taget från sidan recepten.se


Ingredienser:

200g smör
0,75 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
0,75 dl hallonsylt

Gör såhär:

Ställ ut bakformar på en plåt. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smöret i en bunke och häll strösocker, vaniljsocker och bakpulver. Ta en elvisp och vispa ihop allt till en jämn och din smet. Tillsätt sedan mjöl. Rulla sedan ut degen till en lång rulle, och dela den i 30 bitar. Rulla veke deg klutt till bollar, och lägg dem i formarna. Ta ett finger eller en tesked och tryck till så det blir ett litet hål. Häll i hallonsylten i de små hålen, och sedan in i ugnen i 12 min.

Söta cupcakes! :)

Hej, tittade på bilder på söta cupcakes på google, hittade de här fina och söta här uppe. Tänkte att det var dags att baka cupcakes snart, var ett tag sen. Idag ska vi åka och handla lite, få se om jag hittar nått speciellt. Hade tänkt att baka lite bröd idag, men få se. 
Men jag bjuder ialla fall på denna bild, som är tagen från en bakblogg som heter "KlaraForm". Ha en fortsatt trevlig dag. Hejdå! :)

Chokladkaka med ett segt och gott kokostäcke! :)

Det här behöver du till chokladkakan:
 
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
150g mjukt smör
 
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vanilsocker och salt i en annan skål/bunke, häll sedan i det i äggsmeten. Rör försiktigt tills allt har blandat sig. Grädda sedan kakan i en form på 20*30 cm i 200 grader i den nedre delen av ugnen i ca 13 minuter. Undertiden så gör du kokossmeten.
 
Det här behöver du till kokossmeten:'
 
75g smör
1,5 dl grädde
1 dl ljus sirap
200g kokosflingor
 
Blanda ihop allt i en kastrull på spisen, och låt det koka ihop. Sedan låter du det sjuda i 5 min. häll kokossmeten över den gräddade chokladkakan, och ställ in i ungnen i 10 minuter. Låt svalna och skär i rutor. 
 

Välkommen till min blogg! :)

Hej, och välkommen till min blogg. Jag kommer att skriva recept och lägga ut bilder på mina bakverk. Kommer även skriva tips inom bakningens värld. 

strosselclara.blogg.se

Hej, på den här bloggen kommer jag skriva om mina söta och fantastiska bakverk.

RSS 2.0