Jordgubbskaka! :)

Ingredienser:

 Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
 Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt svalna.

    Ta fram en rund form och smörj och bröa den om du tycker det behövs. Jag gör inte det med min teflonform.

    Förbered även om du ska använda rivet citronskal genom att tvätta citronen, torka av den och sedan riva det yttersta av skalet, ej det vita, med ett rivjärn.

  2. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar.
  3. Vispa ägg och strösocker till en ljus pösig smet. Använd gärna elvisp.
  4. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Vispa snabbt ihop.
  5. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. Tillsätt även rivet citronskal eller citronarom.

    Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Smaka gärna av om du använder citronarom och tillsätt ev. mer.

  6. Häll smeten i formen. Strö över jordgubbsbitarna.
  7. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 35 minuter tills kakan fått lite färg.
  8. Låt svalna under bakhandduk. Servera!jordgubbskakaAllt är taget från recepten.se . Ha en bra dag! :) 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

strosselclara.blogg.se

Hej, på den här bloggen kommer jag skriva om mina söta och fantastiska bakverk.

RSS 2.0